ukenru
vstup-ukrayini-do-nato-ne-stoyit-na-poryadku-dennomu-i-ne-stanetsya-u-nayblizhchomu-maybutnomu-sholts

Вступ України до НАТО не стоїть на порядку денному і не станеться у найближчому майбутньому - Шольц

 • 26488 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. На тлі військової загрози, питання вступу України в НАТО не стоїть на порядку денному, а в найближчому майбутньому розширення Альянсу на схід за рахунок вступу України в НАТО не трапиться. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на конференції безпеки в Мюнхені, пише УНН.

Цитата

"Проблема полягає в тому, що членство України в НАТО не стоїть на порядку, не трапиться в осяжному майбутньому", - заявив Шольц.

Деталі

Він зазначив, що рішення на користь гарантованого приєднання України до НАТО не було.

Шольц також закликав до діалогу з РФ для врегулювання відносин. Він заявив, що Захід готовий вести переговори з Росією з питань безпеки. Для цього потрібно використовувати всі дипломатичні канали.

Додамо

17 лютого представники Альянсу на зустрічі з Міністром оборони України Олексієм Рєзніковим підкреслили послідовну і стійку політику відкритих дверей НАТО, висловили підтримку територіальної цілісності і суверенітету України в міжнародно визнаних кордонах, підкреслили необхідність забезпечення політичної і практичної підтримки.

Тим часом, Україна, Велика Британія і Республіка Польща домовилися розробити тристоронній меморандум про співпрацю.

Міністри підкреслили, що кожна європейська держава вільно вибирати або змінювати свої заходи безпеки, включаючи договори про союз, і що жодна держава не може розглядати будь-яку частину Європи як сферу свого впливу.

НАТО в черговий раз закликає Російську Федерацію відвести свої війська від українських кордонів. Як заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час виступу на конференції з безпеки в Мюнхені, це стане першим важливим кроком для того, щоб знайти вирішення конфлікту.

Українські Національні Новини

Політика