ukenru
vselenskiy-patriarkh-privitav-ukrayintsiv-iz-dnem-nezalezhnosti

Вселенський патріарх привітав українців із Днем Незалежності

 • 11772 переглядiв

КИЇВ. 22 серпня. УНН. Вселенський патріарх Варфоломій вітає українців з нагоди державного свята – Дня Незалежності. Він наголошує, що за чверть століття після проголошення політичної незалежності Україна здобула і релігійну незалежність, отримавши Томос про автокефалію. Про це повідомляє УНН із посиланням на текст відповідної заяви.

"У цей день ми щиро вітаємо благочестивий український народ з 29-ю річницею проголошення незалежності Української Держави... ми бажаємо, щоб боголюбивий український народ завжди пам’ятав про віру своїх предків, як сказано про це у посланні до євреїв: "Пам’ятайте наставникiв ваших, якi проповiдували вам слово боже, i, дивлячись на кончину життя їхнього, наслiдуйте вiру їхню", з тим, щоб Українська Держава процвітала у мирі та справедливості, у любові та єдності, у сподіванні таким чином на царство небесне. З цим розумінням даруємо всім вам - і цивільній, і церковній владі, і христолюбним збройним силам, і медичним співробітникам, і освітянам та всім громадянам доброї волі - наше патріарше благословення, бажаючи всім "усяке добре давання та дар досконалий походить згори від отця світил" (Якова 1:17) для процвітання та спасіння нашого любого українського народу", - йдеться у заяві.

Як повідомлялося раніше в УНН, передача собору Святої Софії під мечеть: прем'єр Греції висловив підтримку патріарху Константинопольському. 

Українські Національні Новини

Суспільство