vms-turechchyny-okhoroniatymut-vody-somali-protiahom-10-rokiv

ВМС Туреччини охоронятимуть води Сомалі протягом 10 років

 • 26164 переглядiв

ВМС Туреччини візьмуть на себе відповідальність за захист територіальних вод Сомалі протягом наступних 10 років згідно з новою угодою про оборонну та економічну співпрацю між Туреччиною і Сомалі.

Турецькі військово-морські сили беруть на себе відповідальність за охорону територіальних вод Сомалі упродовж наступних 10 років. Це випливає з угоди про оборонне та економічне співробітництво, підписаної між Туреччиною та Сомалі. Про це пише турецька агенція Anadolu з посиланням на заяву президента Сомалі Хасана Шейха Махмуда, передає УНН.

Деталі

Президент Сомалі, Хасан Шейх Махмуд, зазначив, що ця угода також передбачає спільні заходи у боротьбі з тероризмом, піратством та незаконним рибальством.

Це важлива подія для нашої країни. Угода про співпрацю у сфері оборони з Туреччиною, яка є членом НАТО, підкреслює наше стратегічне партнерство

заявив Хасан Шейх Махмуд. 

Президент Сомалі також зазначив, що країна знаходиться у складному становищі через операції проти терористичного руху "Аш-Шабааб". За його словами, в операції "спостерігається значний прогрес". Однак, як зазначив президент, на тлі цієї боротьби "сусідна країна створила новий фронт для Сомалі". Ймовірно, йдеться про Ефіопію.

Доповнення

Новини про угоду між Сомалі і Туреччиною з'явилися на тлі напруженості, що триває між Ефіопією і Сомалі. На початку січня уряд Ефіопії підписав угоду з невизнаною державою Сомаліленд про доступ до порту Бербера у Червоному морі. Сомалі вважає Сомаліленд (знаходиться у північній частині Африканського Рогу) своєю територією. Після підписання угоди керівництво Сомалі вимагало анулювати угоду та відкликало свого посла в Ефіопії.

У Сомалі бойовики захопили вертоліт ООН11.01.24, 05:25

Популярні

Новини по темі

ВМС Туреччини охоронятимуть води Сомалі протягом 10 років

 • 26164 переглядiв

У Росії над Брянщиною збили дрон

 • 30236 переглядiв

Зеленський дав інтерв’ю FOX News поблизу лінії фронту

 • 32523 переглядiв