viyska-rf-atakuvali-shakhedami-port-izmayil-znischeno-13-tisyach-tonn-zerna

Війська рф атакували "шахедами" порт Ізмаїл: знищено 13 тисяч тонн зерна

 • 6194033 переглядiв

КИЇВ. 23 серпня. УНН. Російські військові вчергове атакували порти Дунаю. Унаслідок атаки "шахедами" на порт Ізмаїл знищено 13 тисяч тонн зерна, повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, пише УНН з посиланням на Telegram Міністерства відновлення України.

Цитата

"13 тисяч тонн зерна знищено росією в результаті атаки шахідів на порт Ізмаїл. Пошкоджень зазнали одразу кілька приватних зернових терміналів та складів, вантажна інфраструктура. Агропродукція призначалася для Єгипту та Румунії", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що росія системно б’є по зерновим ємностям і складам для зупинки агроекспорту. За ніч на 23 серпня експортна потужність порту Ізмаїл була знижена на 15%, раніше - порт Рені, де знищили 35 тисяч тонн зерна.

"Сьогодні вже восьма за рахунком атака на портову інфраструктуру після виходу росії з Зернової ініціативи. Загалом за місяць атак на порти знищено 270 тисяч тонн зерна", - зауважив Кубраков.

Нагадаємо

Влада України звернулася до Єврокомісії щодо компенсації вартості логістики українським фермерам у перерахунку 30 євро на одну тонну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблеми зі зберіганням та падіння цін: експерт про наслідки подальшого блокування українського агроекспорту

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    До України прибув премʼєр-міністр Фінляндії Петтері Орпо

     • 642971 переглядiв