virmeniya-zayavila-pro-gotovnist-viznati-nagirniy-karabakh-chastinoyu-azerbaydzhanu

Вірменія заявила про готовність визнати Нагірний Карабах частиною Азербайджану

 • 981551 переглядiв

Цитата

"Вірменія визнає 86,6 тис. кв. км Азербайджану і виходячи з того, що Азербайджан готовий визнати 29,8 тисячі кв. км територіальної цілісності Вірменії. 86,6 тисячі кв. км Азербайджану включають і Нагірний Карабах, але слід також зазначити, що ми говоримо про те, що питання прав та безпеки вірмен Нагірного Карабаху має обговорюватися у форматі Баку-Степанакерт", - зазначив він.

Деталі

Пашинян також  закликав дати міжнародні гарантії безпеки та дотримання прав вірмен Нагірного Карабаху, висловивши стурбованість, що Азербайджан може "продовжити політику етнічних чисток і геноциду із застосуванням сили" щодо вірменського народу.

Крім цього, він повідомив, що між Вірменією та Азербайджаном "спостерігається певна зміна розуміння" щодо можливого мирного договору. Він відзначив, що після переговорів у Вашингтоні сторони почали спілкуватися "більш прямо і відкрито, представляючи свої занепокоєння, причини та підстави для недовіри".

"Виникло багато нюансів, які, можливо, раніше не були настільки помітні сторонам, або принаймні не зафіксовані. Я вважаю стиль розмови найбільшою особливістю вашингтонських переговорів, відбулася дуже пряма розмова. У переговорах речення часто містять багато прихованих смислів, і іноді їх нелегко вгадати. У якийсь момент цих прихованих смислів стало менше, а розмови стали більш зрозумілими. Принаймні, у нас таке враження", – сказав Пашинян.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян та президент Азербайджану Ільхам Алієв 25 травня, проведуть у москві зустріч за посередництва російського диктатора володимира путіна.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У білорусі заявили про помилування Протасевича

     • 650718 переглядiв

    росіяни обстріляли Куп'янськ, є поранені - ОВА

     • 540352 переглядiв