vinni-mayut-buti-pokarani-lubinets-vidreaguvav-na-ziznannya-vagnerivtsiv-u-zhorstokikh-vbivstvakh-ukrayintsiv

Винні мають бути покарані: Лубінець відреагував на зізнання “вагнерівців” у жорстоких вбивствах українців

 • 612053 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. У разі підтвердження умисного вбивства російськими військовими українських дітей — потрібно вжити всі необхідні заходи реагування та справедливо покарати усіх винних. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, коментуючи зізнання екс-командирів пвк “вагнера” у навмисних вбивствах українського населення, передає УНН.

Цитата

“Безсумнівно, що в разі підтвердження умисного вбивства російськими військовими українських дітей — потрібно вжити всі необхідні заходи реагування. За воєнні злочини на території нашої країни, винні мають бути справедливо покарані”, – наголосив Лубінець.

Деталі

Він додав, що тільки за офіційними даними через війну в Україні загинуло 470 дітей, 407 — зниклі безвісти, 19 384 дитини — депортовані країною-агресором. Проте ці цифри можуть бути набагато більшими.

Доповнення

Засновник проєкту Gulagu.net Володимир Осечкін на YouTube-каналі опублікував півторагодинне інтерв'ю з двома колишніми командирами підрозділів пвк "вагнера", де вони зізнаються в жорстоких злочинах проти українського населення в Соледарі та Бахмуті, включно з підлітками та дітьми, вбитими за наказом очільника угруповання євгена пригожина.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Португалії показали поліську вишиванку минулого століття

     • 1411573 переглядiв

    Польща повертає в Україну вантажівки із зерном та продуктами

     • 4183783 переглядiв