vimagav-daninu-vid-importera-kvitiv-z-niderlandiv-na-ternopilschini-vikrili-chinovnika-derzhprodspozhivsluzhbi

Вимагав "данину" від імпортера квітів з Нідерландів: на Тернопільщині викрили чиновника Держпродспоживслужби

 • 388966 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. На Тернопільщині викрили заступника начальника Держпродспоживслужби на системних поборах імпортерів квітів з Нідерландів. Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, пише УНН.

Деталі

Слідством встановлено, що підозрюваний вимагав щомісяця неправомірну вигоду від підприємства-імпортера квітів з Нідерландів.

За законодавством, для розмитнення та подальшої реалізації квіти мають проходити фітосанітарний контроль. Чиновник встановив таксу за пришвидшене відібрання зразків у тисячу гривень з кожної вантажівки. Також щомісяця він виставив «прайс» у 5 тисяч гривень за пришвидшення проведення фітосанітарної експертизи.

Посадовця затримали під час передачі частини коштів у розмірі 13 тисяч гривень.

Посадовця затримали під час передачі 13 тисяч гривень. Під час обшуків за місцем роботи фігуранта та в фітосанітарних лабораторіях правоохоронці вилучили документи, які підтверджують протиправну діяльність посадовця.

Фігуранту повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Чоловіку загрожує до 10 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брали хабарі від призовників за визнання непридатними до служби: правоохоронці провели обшуки у ВЛК на Вінниччині

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський презентував новий освітній застосунок “Мрія”

     • 1036489 переглядiв