vigotovlennya-suchasnogo-ozbroyennya-pidtrimka-veteraniv-marchenko-anonsuvav-suttyeve-zbilshennya-vidatkiv-na-oboronu

Виготовлення сучасного озброєння, підтримка ветеранів: Марченко анонсував "суттєве збільшення" видатків на оборону

 • 235160 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що у 2024 році видатки сектору безпеки і оборони складатимуть більш ніж половину всіх видатків державного бюджету. Передбачається, що кошти спрямують на виготовлення вітчизняних сучасних зразків озброєння та підтримку ветеранів, сказав він в ефірі національного телемарафону, передає УНН.

Цитата

"У нас дійсно сектор безпеки і оборони є пріоритетом на наступний рік. Видатки сектору безпеки і оборони складатимуть більш ніж половину всіх видатків бюджету... Зокрема будуть збільшені видатки на створення сучасних зразків озброєння, на підготовку озброєння, на вироблення боєприпасів, на дрони, і на інші заходи", - зазначив Марченко.

Деталі

Крім цього, додав міністр, передбачається спрямувати майже 15 мільярдів гривень з державного бюджету на підтримку ветеранів. Це удвічі більше, ніж цього року, підкреслив Марченко. За його словами, підтримка ветеранів включатиме соціологічну, психологічну сферу, а також реабілітацію.

"Бюджет, фактично, орієнтований на практичні сфери - це оборона, безпека, соціальна сфера. Також можна сказати, що частково підтримку матимуть освітяни-медики, оскільки два роки фактично ці сфери перебували без індексації, тому наступного року передбачається часткова підтримка соціальної сфери", - поінформував Марченко.

Він висловив сподівання, що у місцевих бюджетів буде розуміння цієї ідеї, адже безпека - "це захист у тому числі міст, жителів цих міст".

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд ухвалив проєкт державного бюджету на 2024 рік. У бюджеті на наступний рік передбачили доходи у розмірі 1 трлн 560 млрд грн, а видатки - 3 трлн 108 млрд грн.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Україна повернула тіла 51 загиблого військового

     • 194343 переглядiв