ukenru
vidteper-za-poligrafiyu-z-rf-shtrafuvati-bude-derzhkomteleradio

Відтепер за поліграфію з РФ штрафувати буде Держкомтелерадіо

 • 9504 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Уряд вніс зміни в додаток до постанови Кабінету Міністрів України від 16 лютого 2011 р. № 106 "Деякі питання ведення обліку податків, зборів, платежів та інших доходів бюджету". Відтепер до органів, що контролюють справляння надходжень бюджету, додано Держкомтелерадіо та визначено код бюджетної класифікації для перерахування адміністративно-господарських штрафів за порушення вимог статті 281 Закону України "Про видавничу справу", передає УНН із посиланням на прес-службу Держкомтелерадіо.

Законом передбачено, що розповсюдження на території України видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, без наявності відповідного дозволу, тягне за собою застосування до розповсюджувачів такої продукції адміністративно-господарських санкцій. За кожен випадок такого розповсюдження, вчиненого вперше, накладається адміністративно-господарський штраф у розмірі десяти мінімальних заробітних плат, а за кожен наступний випадок такого розповсюдження - у розмірі 50 мінімальних заробітних плат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну заборонили ввозити з РФ видання з пропагандою імперських настроїв

Відповідно до закону рішення про накладення штрафу приймає центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику в інформаційній сфері - Держкомтелерадіо.

Також у прес-службі зазначили, що Держкомтелерадіо не було визначено у зазначеній постанові як орган, що контролює справляння надходжень бюджету. Тому у Державному комітеті підготують проект постанови Кабінету Міністрів України щодо внесення зміни в додаток до постанови.

Нагадаємо, Держкомтелерадіо вніс відомих політологів до "чорного списку" пропагандистів.

Українські Національні Новини

Політика