ukenru
vidmova-vid-nafti-y-naftoproduktiv-z-rf-zelenskiy-zayaviv-scho-potriben-noviy-sanktsiyniy-paket-proti-rosiyi

Відмова від нафти й нафтопродуктів з РФ: Зеленський заявив, що потрібен новий санкційний пакет проти Росії

 • 92197 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо Росія не відмовилась від своїх планів проти України, то потрібний новий санкційний пакет. Зокрема, відмова від нафти і нафтопродуктів з РФ. Про це він повідомив у відеозверненні, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Якщо вторгнення продовжується і Росія не відмовилась від своїх планів проти України, значить, потрібен новий санкційний пакет. Нові санкційні кроки проти війни й заради миру. Бойкот російського експорту. Зокрема, відмова від нафти й нафтопродуктів з Росії. Це можна називати ембарго, а можна – просто мораллю. Коли відмовляєшся давати гроші терористу. Бойкот імпорту в Росію", - сказав Зеленський.

Деталі

Зеленський наголосив, що якщо РФ не хоче дотримуватись цивілізованих правил, то не має отримувати і товарів та послуг від цивілізації.

"Хай війна їх нагодує. Міжнародна спільнота має діяти ще більш рішуче. Коли хтось втрачає розум, треба втратити страх і забути про комерцію. Треба захищатись. Треба бути моральними. І державам, і компаніям. Треба боротись проти нелюдської сили, яка хоче зруйнувати саму людяність. Успіх української армії. Воля українського народу. Принциповість міжнародних санкцій. Ось шлях до миру", - зазначив Президент.

Доповнення

Захід ввів кілька пакетів санкцій проти Росії за її вторгення в Україну. Зокрема, ЄС схвалив відключення семи банків РФ від SWIFT.

Українські Національні Новини

Політика