vidkryttia-torhovelnoho-predstavnytstva-shvetsii-ta-investytsii-v-ukrainu-zelenskyi-zustrivsia-iz-shvedskoiu-delehatsiieiu

Відкриття торговельного представництва Швеції та інвестиції в Україну: Зеленський зустрівся із шведською делегацією

 • 29527 переглядiв

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром з питань міжнародного співробітництва у сфері розвитку та зовнішньої торгівлі Швеції Йоганом Форсселом та представниками шведського бізнесу, передає УНН із посиланням на Офіс Президента.

Деталі

Глава держави подякував Швеції, Прем’єр-міністрові та всьому шведському народові за підтримку України й наших кроків до встановлення справедливого миру.

"Вдячні за всі пакети допомоги, за безпекову угоду, яку ми нещодавно підписали між нашими державами під час мого візиту до Стокгольма, а також за участь Швеції в Саміті миру й приєднання до Спільного комюніке. Це дуже важливо", – сказав Президент.

Під час зустрічі Зеленський запросив шведський уряд і бізнес узяти патронат над відбудовою одного з постраждалих регіонів України.

Малаві приєдналася до комюніке Саміту миру - Зеленський 24.06.24, 20:50

Також обговорили перспективи використання доходів від заморожених російських активів на потреби нашої держави, посилення міжнародного санкційного режиму проти держави-агресорки рф та надання енергетичної підтримки Україні на тлі російських атак на об’єкти критичної інфраструктури.

Окрему увагу приділили перспективам розширення шведського бізнесу та залучення нових інвестицій в Україну.

Німеччина та Велика Британія планують розширити спільні інвестиції в оборону для зміцнення військово-промислової бази України24.04.24, 17:57

"Важливо, що під час візиту пана міністра супроводжують очільники шведських компаній, які присутні в Україні. Цінуємо вашу роботу та запрошуємо інвестувати ще більше, аби створювати нові робочі місця", – зазначив Президент.

Йоган Форссел підтвердив значний інтерес шведського бізнесу до здійснення інвестицій в Україну та наголосив на важливості відкриття цими днями в Києві торговельного представництва Швеції, що сприятиме подальшому виходу шведських компаній на український ринок.

Антоніна Туманова

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Нардеп Тищенко прибув до суду

     • 18823 переглядiв