ukenru
vidbuvsya-arkhiyereyskiy-sobor-upts-kp-scho-ukhvalili

Відбувся архієрейський собор УПЦ КП: що ухвалили

 • 29113 переглядiв

КИЇВ. 13 грудня. УНН. Сьогодні на Архієрейському соборі Української православної церкви Київського патріархату було ухвалено рішення про участь в Об’єднавчому соборі, який відбудеться 15 грудня, що від УПЦ КП братимуть участь єпископи, представники від кліру, миряни та ченці. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Київської патріархії, передає УНН.

За інформацією прес-служби, сьогодні у Патріаршій резиденції в Києві під головуванням Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета відбулося засідання Архієрейського Собору УПЦ Київського Патріархату.

“Собор заслухав інформацію про підготовку до Об’єднавчого Собору, який 15 грудня 2018 р. скликається у Святій Софії Київській. Було ухвалене рішення взяти участь в Соборі у складі єпископату, представників від кліру, мирян та ченців, відповідно до благословення Святійшого Вселенського Патріарха Варфоломія”, — зазначили в УПЦ КП.

Нагадаємо, Об’єднавчий собор українських православних церков відбудеться 15 грудня у Святій Софії у столиці.

Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) не братиме участі в Об’єднавчому Соборі зі створення Української помісної церкви, який відбудеться 15 грудня. 

Томос про автокефалію майбутньому голові помісної православної церкви в Україні буде вручений у Константинополі 6 січня 2019 року. 

Українські Національні Новини

Політика