ukenru
vid-pochatku-roku-v-kiyevi-ponad-17-tisyach-postrazhdalikh-vid-domashnogo-nasilstva

У Києві цього року вже понад 17 тисяч постраждалих від домашнього насильства

 • 18171 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Від початку 2021 року до поліції Києва надійшло 13 964 звернення щодо домашнього насильства, а до міського Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству звернулося 3250 людей. Про це повідомляє УНН із посиланням на оприлюднені КМДА дані.

Цитата:

"Усього у місті з початку року зафіксовано 17 214 звернень стосовно домашнього та гендерно зумовленого насильства. За вересень поліція зафіксувала 1545 випадків, а до "Телефону довіри" Центру гендерної рівності надійшло 331 звернення. Також із початку року послугами наших кімнат кризового реагування скористалася 161 особа (4 чоловіків, 85 жінок та 72 дитини). У міському притулку за цей же період перебували 32 особи", – зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Додамо

За словами Хонди, у місті і далі розбудовують мережі закладів для допомогти постраждалим від домашнього насильства. Зокрема, проводять роботи зі створення нового міського притулку та розпочато ремонт у приміщенні, де з’явиться новий денний центр, який працюватиме як структурний підрозділ міського Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству.

Нагадаємо

Від початку 2021 року в Україні поліція зафіксувала майже 28 тисяч постраждалих від домашнього насильства.

Українські Національні Новини

Київ