vibori-u-ssha-u-shtati-dzhordzhiya-6-grudnya-vidbudetsya-drugiy-tur-viboriv-v-senat

Вибори у США: у штаті Джорджія 6 грудня відбудеться другий тур виборів в Сенат

 • 332430 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. У штаті Джорджія 6 грудня відбудеться другий тур виборів в Сенат, бо жоден з кандидатів не набрав 50% голосів. Про це заявив секретар штату, заяву якого процитувало видання BBC, передає УНН.

Деталі

Ані чинний демократ Рафаель Уорнок, ані його конкурент від республіканців Гершель Вокер не отримали абсолютної більшості голосів у вівторок.

На момент оголошення Уорнок набрав 49,4% голосів проти 48,5% голосів Вокера. Близько 35 000 голосів розділяли двох чоловіків.

Державний секретар Джорджії Бред Раффенспергер підтвердив це в середу вдень і заявив, що його офіс готується до проведення додаткових виборів.

Другий тур виборів відбудеться 6 грудня.

Доповнення

Більшість штатів США закінчили голосування на проміжних виборах, під час яких американці повністю переобирають Палату представників, третину Сенату, законодавчі збори та губернаторів у багатьох штатах. Перші результати вже з'являються, проте доля ключових штатів, які можуть вирішити долю цих виборів, поки що не зрозуміла.

Судячи з прогнозів телекомпанії Сі-Бі-Ес, у результаті виборів контроль над Палатою представників може перейти до республіканців. Наразі обидві палати Конгресу контролюються демократами президента Джо Байдена.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Російські війська почали копати окопи у північному Криму

     • 270269 переглядiв