ukenru
verkhovniy-sud-viznav-perevischennyam-povnovazhen-radi-nbu-doganu-rozhkoviy

Верховний Суд визнав перевищенням повноважень Ради НБУ догану Рожковій

 • 16389 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Верховний Суд визнав перевищенням повноважень рішення Ради Національного банку України про догану першій заступниці голови НБУ Катерині Рожковій. Про це сама посадовиця повідмила у четвер, пише УНН.

Цитата:

"Щойно у судовому реєстрі з'явилося рішення Верховного Суду за моїм позовом до Національного банку. Нагадаю, у жовтні 2020 року Рада НБУ висловила недовіру і оголосила мені догану. Отже, якщо коротко - Верховний Суд визнав, що Рада НБУ перевищила свої повноваження при оголошенні догани. А саме дисциплінарне стягнення є юридично нікчемним", - написала вона у Facebook.

З її слів, це рішення важливе ще й тим, що "створює преюдицію, яка захищатиме в майбутньому від подібного "совкового" свавілля".

Контекст

5 жовтня 2020 року Рада Національного банку оголосила догану та висловила недовіру першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій та заступнику голови Нацбанку Дмитру Сологубу. Це сталося у той час, коли з посади голови НБУ звільнили Якова Смолія, у команді якого і працювала Рожкова. Смолій при звільненні причиною назвав “систематичний політичний тиск”.

Українські Національні Новини

Політика