verkhovniy-lider-iranu-zasterig-izrayil-vid-prodovzhennya-voyennikh-diy-schodo-gazi

Верховний лідер Ірану застеріг Ізраїль від продовження воєнних дій щодо Гази

 • 388581 переглядiв

Цитата

"Якщо злочини сіоністського (ізраїльського) режиму продовжаться, мусульмани та сили опору втратять терпіння, і ніхто не зможе їх зупинити", - сказав Хаменеї.

"Ніхто не повинен очікувати", що певні сторони, такі як Іран, зможуть "завадити силам опору діяти", сказав верховний лідер, за яким залишається останнє слово в основній державній політиці в Ірані.

"Щодо ситуації в секторі Газа, ми всі зобов'язані відреагувати; ми повинні відреагувати",, - сказав Хаменеї, не уточнивши, які наслідки може спричинити така реакція.

Офіційні особи в Ірані часто використовують термін "вісь опору" для позначення Ісламської республіки та її союзних сил на Близькому Сході, включаючи ліванську "Хезболлу" та інші шиїтські сили в Іраку та Сирії.

Доповнення

Ізраїль розгорнув десятки тисяч військових на кордоні з Газою, готуючись до повномасштабного наземного наступу. Близько 1,1 мільйона жителів Гази - майже половині населення території, де нараховується 2,4 мільйона жителів - наказано залишити північ густонаселеного анклаву в очікуванні операції.

Іран неодноразово попереджав, що наземне вторгнення в Газу зустрінеться відповіддю на інших фронтах, що викликає побоювання ширшого конфлікту, який може залучити інші країни, вказує видання.

Нагадаємо

Йорданія та Єгипет поки не прийматимуть палестинських біженців. "Переміщення палестинців до Йорданії та Єгипту є "червоною лінією", заявив король Йорданії Абдалла II.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ізраїль готовий до війни "на два фронти" - речник ЦАХАЛ

     • 299022 переглядiв

    Макрон анонсував поїздку до Ізраїлю

     • 280470 переглядiв

    В Україні спростили процедуру списання БПЛА на фронті

     • 343573 переглядiв

    Армія рф завдала кілька ударів по центру Херсона

     • 415887 переглядiв

    Нетаньяху зустрівся з президентом Румунії в Єрусалимі

     • 309724 переглядiв