varshava-ne-vykliuchaie-podalshykh-obmezhen-na-ukrainskyi-eksport

Варшава не виключає подальших обмежень на український експорт

 • 30965 переглядiв

Польща попередила Україну, що може запровадити додаткові обмеження на українську продукцію, якщо не буде досягнуто домовленості.

Сьогодні м'яч на боці України: або вона хоче домовитись із Польщею, або польській стороні доведеться запровадити додаткові обмеження на імпорт українських товарів, заявив у вівторок заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак, пише УНН з посиланням на PAP.

Деталі

У програмі Polsat News заступнику міністра сільського господарства, серед іншого, поставили запитання: чи розглядає польський уряд питання щодо запровадження одностороннього ембарго на імпорт додаткових агропродовольчих товарів з України. Колодзейчак нагадав, що до Польщі не можна ввозити пшеницю, кукурудзу, соняшник та ріпак.

Він повідомив, що у середу міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський проведе переговори зі своїм українським колегою Миколою Сольським.

Сьогодні м'яч на боці України. Або з нами хочуть домовитися, або нам доведеться запроваджувати додаткові обмеження

- додав Колодзейчак.

Він також оголосив про переговори з протестуючими фермерами, які розпочнуться наступного тижня.

Доповнення

У вівторок по всій Польщі пройшли численні протести фермерів, які, зокрема, блокували дороги, швидкісні автомагістралі та пункти пропуску на кордоні з Україною. Фермери виступають проти припливу українських товарів, а також європейської політики, пов'язаної із так званим "Зеленим курсом".

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі