vaks-zminyv-zapobizhnyi-zakhid-eksnardepu-mykytasiu-na-zastavu-v-spravi-pro-roztratu-dollar307-mln

ВАКС змінив запобіжний захід екснардепу Микитасю на заставу в справі про розтрату $307 млн

 • 19374 переглядiв

Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід колишньому народному депутату Максиму Микитасю з домашнього арешту на заставу у понад 908 тисяч гривень у справі про розкрадання 307 мільйонів гривень Міністерства оборони під час будівництва складів.

Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід колишньому нардепу та експрезиденту корпорації "Укрбуд" Максиму Микитасю з домашнього арешту на заставу у розмірі понад 908 тис. грн у справі щодо заволодіння 307 млн грн Міноборони при будівництві складів. Про це УНН повідомляє з посиланням на ВАКС.

Деталі

Повідомляється, що слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора САП та змінив запобіжний захід ексочільникові однієї зі столичних будівельних компаній.

Так, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту суд змінив на запобіжний захід у вигляді застави. Розмір грошової застави – 908 тис 400 грн.

- йдеться в повідомленні.

Також на підозрюваного покладаються обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до слідчого (детектива), прокурора та суду;
  • повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування з особами, вказаними в ухвалі суду;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну;
  • носити електронний засіб контролю.

Строк дії ухвали щодо покладених на підозрюваного обов’язків становить 2 місяці.

- зазначається в повідомленні.

Речниця САП Ольга Постолюк пояснила УНН, що указаному підозрюваному змінили запобіжний захід з домашнього арешту на заставу, тому що він під домашнім арештом перебуває 6 місяців, а це максимум під час досудового розслідування.

Разом з тим, прокурор САП не погоджуєтеся з розміром застави та оскаржить це рішення в апеляційному порядку.

 - сказала Постолюк.

Доповнення

25 жовтня 2023 року екснардепу Максиму Микитасю та його спільникам повідомили про підозру у заволодінні понад 307 млн грн коштів міністерства оборони України.

Також Микитась є фігурантом у декількох справах, зокрема про підозру у наданні хабаря експерту, який знизив вартість житлового комплексу на Печерську в межах справи щодо заволодіння 81,5 млн грн Нацгвардії, спробу підкупу підкупити мера Дніпра Бориса Флітова.

Популярні

Новини по темі

9 500 українців взяли кредити на житло у рамках “єОселя”

 • 23900 переглядiв

Кабмін виділяє додаткові 15,5 млрд грн для закупівлі дронів

 • 19184 переглядiв