ukenru
v-ukrayini-posilyat-kriminalnu-vidpovidalnist-za-sluzhbovu-nedbalist

В Україні посилять кримінальну відповідальність за службову недбалість

 • 14762 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Верховна Рада України на пленарному засіданні у середу прийняла за основу проект закону № 4634 щодо посилення відповідальності за службову недбалість, якщо вона спричинила загибель людини. Рішення підтримало 302 народних депутати України, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Законопроект має на меті посилення кримінальної відповідальності за службову недбалість, якщо вона спричинила смерть особи", — пояснив нардеп Олександр Бакумов, представляючи документ в парламенті.

Деталі

Законопроектом пропонується доповнити статтю 367 Кримінального кодесу України новою частиною 3 такого змісту:

"Діяння, передбачене частиною першою цієї статті (Службова недбалість – ред.), якщо воно спричинило загибель людини карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 2 до 5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого".

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Що було раніше

Наприкінці березня Верховна Рада ухвалила в цілому урядовий законопроект № 4157, що посилює відповідальність за порушення вимог техногенної та пожежної безпеки. Документом, зокрема, пропонується запровадити кримінальну відповідальність за порушення встановлених законодавством вимог техногенної безпеки, якщо воно спричинило виникнення аварії.

Українські Національні Новини

Політика