ukenru
v-ukrayini-kilkist-ditey-yaki-otrimali-planove-scheplennya-nizhche-rekomendovanoyi-moz

В Україні кількість дітей, які отримали планове щеплення, нижче рекомендованої - МОЗ

 • 965755 переглядiв

КИЇВ. 7 квітня. УНН. Рівень профілактичних щеплень проти 10 інфекційних захворювань, що передбачений Національним календарем, нижче за необхідний, хоча їх можна отримати безкоштовно у сімейного лікаря чи педіатра, зазначає МОЗ у Facebook, пише УНН.

Деталі

"Рівень охоплення рутинними щепленнями є нижчим за рекомендовані ВООЗ", - вказали у МОЗ.

За підсумками двох місяців 2023 р., щеплення проти туберкульозу (БЦЖ) пройшли 13,2% (від річного плану) дітей, одну дозу щеплення проти кору, паротиту, краснухи (КПК) – 15,6%, отримали три дози проти поліомієліту – 15,2%. Необхідний показник за підсумками двох місяців поточного року має становити щонайменше 17% від річного плану, наголосили у МОЗ.

"Вакцини проти цих та інших захворювань, внесені до Національного календаря, в Україні є. Усі вони якісні та безпечні. Тож закликаємо батьків перевірити вакцинальний статус своїх дітей і надолужити пропущені щеплення", - підкреслює МОЗ.

Дитина може отримати профілактичні щеплення у закладі охорони здоров’я, що має договір з Національною службою здоров’я України, без укладеної декларації про медичне обслуговування.

Доповнення

У Центрі громадського здоров'я дали поради, як батькам захистити дитину 5-11 років від COVID-19. Там вказують, що один з найбільш ефективних та доступних для маленьких українців методів - щеплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як подолати негативні наслідки стресу: розповідає експертка

Українські Національні Новини

Суспільство