ukenru
v-ukrayini-cherez-viynu-nedoyidaye-blizko-1-6-mln-ditey-yunisef

В Україні через війну недоїдає близько 1,6 млн дітей - ЮНІСЕФ

 • 194412 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. В Україні через війну недоїдає близько 1,6 млн дітей. Про це заявив на засіданні Ради Безпеки ООН у понеділок директор програм надзвичайних програм ЮНІСЕФ Мануель Фонтейн, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Всередині України діти, сім'ї, громади перебувають під атакою. З 3,2 млн дітей близько половини недоїдає. Атаки на системи водопостачання та енергозабезпечення залишили 1,4 млн осіб без доступу до води на території України, ще 4,6 млн осіб мають лише обмежений доступ", - сказав Фонтейн.

Деталі

За його словами, ситуація в Маріуполі і Херсоні ще гірша, там діти протягом тижнів не мають води і санітарно-гігієнічних послуг, поставок продовольства і доступу до медицини.

"Станом на вчорашній день УВКПЛ попередило, що 142 дитини було вбито, 229 було поранено. Ми знаємо, що насправді ці цифри можуть бути набагато вищими", - говорить представник ЮНІСЕФ.

Він розповів, що під час візиту в Україну відвідував у лікарні 4-річну дитину, яка перебувала в реанімації в Запоріжжі.

"Влад, йому 4 роки, він отримав дві кулі в живіт. Хоча він ще знаходиться без свідомості, він напевно виживе", - додав він.

Також, за його словами, сім'ї, з якими він спілкувався в Україні, хотіли б залишитися вдома, але змушені тікати через обстріли і насильство.

"За 6 тижнів близько 2/3 всіх українських дітей стали переміщеними особами", - додав Фонтейн.

Раніше

Як писав УНН, в ООН попереджають, що війна Росії проти України через велику кількість біженців призвела до зростання небезпеки торгівлі людьми.

Українські Національні Новини

Суспільство