v-ukrainu-povernuly-tila-212-polehlykh-ukrainskykh-zakhysnykiv

В Україну повернули тіла 212 полеглих українських захисників

 • 22226 переглядiв

212 тіл загиблих українських захисників були повернуті в Україну з різних прифронтових районів і тимчасово окупованих територій.

В Україну, за результатами репатріаційних заходів, повернули тіла 212 полеглих українських захисників, повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими у п'ятницю, пише УНН.

За результатами репатріаційних заходів в Україну повернули тіла 212 полеглих оборонців. На рідну землю вдалося повернути тіла загиблих захисників зокрема з Донецького, Запорізького, Луганського та Харківського напрямків, а також з тимчасово окупованих територій України (ТОТ)

- повідомили у штабі у Telegram.

Репатріація тіл, як вказано, відбулася за сприяння Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Мінреінтеграції, Уповноваженого зі зниклих безвісти у співпраці з Об’єднаним центром при СБУ, ЦВС ЗСУ, іншими силовими структурами, відомствами та міжнародними організаціями.

Передача тіл загиблих військових здійснюється відповідно до норм Женевських конвенцій.

"Збройні Сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих. Тіла наших оборонців після ідентифікації будуть передані їхнім рідним для гідного поховання", - повідомили у штабі.

Наразі 37,3 тис. українців внесені до реєстру зниклих безвісти - МВС19.04.24, 12:28

Популярні

Новини по темі

В Україну повернули тіла 212 полеглих українських захисників

 • 22226 переглядiв

В Україні циркулює близько 30-35 субваріантів "Омікрон" - МОЗ

 • 19061 переглядiв

Дочка Бреда Пітта вирішила дистанціюватися від батька

 • 122651 переглядiв

Литва готова надіслати військових інструкторів в Україну

 • 20327 переглядiв