v-ukraini-ye-46-mln-vpo-i-lyshe-15-mln-otrymuiut-vyplaty-vereshchuk

В Україні є 4,6 млн ВПО і лише 1,5 млн отримують виплати - Верещук

 • 62375 переглядiв

Лише 1,5 мільйона з 4,6 мільйона внутрішньо переміщених осіб в Україні отримують виплати від держави, за словами віце-прем'єр-міністра Ірини Верещук.

На цей час в Україні є 4,6 млн внутрішньо переміщених осіб, з яких лише 1,5 млн отримують виплати від держави. Про це заявила віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук в ефірі телемарафону, передає УНН.

В Україні є 4,6 млн осіб, хто за довідками є ВПО і лише 1,5 млн тих, хто отримує виплати. Є такі люди, які за доходами не отримують виплати, є ті, кому виплати скоротили

- каже Верещук.

Вона також розповіла, що тим українцям, яким вдалось покинути окуповану територію через росію та треті країни, при поверненні до України надаватимуть статус ВПО.

Вони матимуть усі преференції, як ВПО. Ми вважаємо, що наші внутрішньо переміщені особо, вони отримають виплати, тимчасове житло та допомогу з документами. Тобто, все те, що отримують люди при евакуації, отримають і громадяни з ТОТ

- заявила віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук

Нагадаємо

Понад 240 тисяч внутрішньо переміщених українців вирішили жити в Одеській області, збільшивши її населення до більш ніж 2,5 мільйона осіб.

Ірина Колеснік

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі