v-ssha-pidtverdili-vizit-golovi-mzs-kitayu-tsogo-tizhnya

В США підтвердили візит голови МЗС Китаю цього тижня

 • 161936 переглядiв

Візит голови МЗС Китаю відбувається напередодні анонсованої зустрічі між Президентом США Джо Байденом і президентом Китаю Сі Цзіньпіном у листопаді.

Цитата

“Державний секретар США Ентоні Блінкен прийме у Вашингтоні 26-28 жовтня директора Центральної комісії у закордонних справах Комуністичної партії Китаю (КПК) і міністра закордонних справ КНР Ван Ї”, - йдеться у повідомленні Держдепу.

Деталі

Зазначається, що Держсекретар США і голова МЗС Китаю обговорять низку двосторонніх, регіональних і глобальних питань в рамках відносин між країнами і підтримки відкритих каналів комунікації.

“Сполучені Штати продовжуватимуть використовувати дипломатію для просування американських інтересів і цінностей, подолання розбіжностей і досягнення прогресу у вирішенні спільних транснаціональних проблем”, - вказали в Держдепі.

Раніше

Wall Street Journal з посиланням на власні джерела повідомляло, що міністр закордонних справ Китаю Ван Ї цього тижня може відвідати Вашингтон для переговорів з держсекретарем Ентоні Блінкеном про підготовку саміту лідерів двох країн у Сан-Франциско.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В США підтвердили візит голови МЗС Китаю цього тижня

     • 161936 переглядiв

    До Ізраїлю прилетів президент Франції Макрон

     • 147804 переглядiв

    Повітряні сили підтвердили знищення шести ворожих "шахедів"

     • 111979 переглядiв