ukenru
v-ssha-google-oshtrafuvali-na-200-mln-dolariv

В США Google оштрафували на 200 млн доларів

 • 10132 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Федеральна торгова комісія (ФТК) США затвердила угоду з американською корпорацією Google, за умовами якого компанія повинна виплатити штраф у розмірі приблизно 200 млн доларів за порушення законів про захист особистих даних неповнолітніх. Про це повідомила в п'ятницю газета The Wall Street Journal, передає УНН.

За словами джерел видання, домовленість підтримала більшість членів комісії. ФТК почала розслідування відносно Google після того, як в 2018 році їй надійшла скарга від ряду громадських організацій на відеосервіс YouTube, що належить компанії. У документі стверджувалося, що в YouTube порушують існуючі в США закони, які забороняють збирати інформацію про дітей без відома їх батьків.

Автори скарги відзначали, що в YouTube існує практика збору інформації про користувачів, в тому числі про місце їх розташування та інтересах. Це робиться, щоб підібрати ті рекламні ролики, які з найбільшою ймовірністю зацікавлять людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США ексспівробітника Google звинуватили в крадіжці технологій компанії

Дана практика, як вважають правозахисники, поширювалася протягом декількох років і на мільйони неповнолітніх американців, які користувалися сервісом. При цьому дозволу у їх батьків представники компанії не запитували. Правозахисники вказували на те, що Google порушила закон і домагалися від неї виплати штрафу на мільярди доларів.

Як зазначає видання, YouTube, найімовірніше, зобов'язується більш не демонструвати рекламні ролики, націлені на неповнолітніх, а також вживатиме додаткових заходів, щоб захистити дітей від тих матеріалів, які для них не призначаються. Судового позову до Google і YouTube в зв'язку з розглядом не подавали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Facebook загрожує найбільший в історії компанії штраф

За відомостями видання, про домовленості можуть оголосити офіційно на початку наступного тижня. Її попередньо має затвердити Міністерство юстиції США.

Нагадаємо, раніше ЄС оштрафував Google на 4,3 млрд євро.

Українські Національні Новини

Новини Світу