ukenru
v-oon-ta-yes-rozcharovani-rezultatami-samitu-sor27-z-pitan-klimatu

В ООН та ЄС розчаровані результатами саміту СОР27 з питань клімату

 • 318900 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. ООН та ЄС розчаровані результатами саміту ООН з питань клімату COP27, адже ухвалених рішень замало, щоб зупинити глобальне потепління. Про це інформує УНН.

Деталі

Генсек ООН Антоніо Гутерреш підтримав створення фонду для допомоги країнам, що постраждали від кліматичних катастроф, про який домовилися учасники СОР27. Але зазначив, що цього недостатньо

«Цей COP зробив важливий крок до справедливості. Я вітаю рішення про створення фонду збитків і шкоди та запроваджу його в дію найближчим часом. Очевидно, що недостатній, але це вкрай необхідний політичний сигнал для відновлення порушеної довіри. Голоси тих, хто перебуває на передовій кліматичної кризи, мають бути почутими. Система ООН підтримуватиме ці зусилля на кожному кроці», – повідомив Гутерреш.

#COP27 has taken an important step towards justice.

I welcome the decision to establish a loss and damage fund and to operationalize it in the coming period.

Clearly this will not be enough, but it is a much-needed political signal to rebuild broken trust. pic.twitter.com/5yhg5tKXtJ

— António Guterres (@antonioguterres) November 20, 2022

В ЄС заявили, що розчаровані відсутності прагнення серед учасників СОР27 скоротити об’єми шкідливих викидів в атмосферу. Так, виконавчий заступник голови Єврокомісії Франс Тіммерманс написав у своєму Твіттері, що руху до цілі обмежити глобальне потепління по показника 1,5 градуси не обмежує країни з найбільшими викидами шкідливих речовин скоротити їх. Тому треба прагнути до більшого.

#COP27 is in overtime. The EU is united in our ambition to move forward and build on what we agreed in Glasgow. Our message to partners is clear: we cannot accept that 1.5C dies here and today.

— Frans Timmermans (@TimmermansEU) November 19, 2022

Нагадаємо

Найбільші у світі країни з тропічними лісами Бразилія, Індонезія та Демократична Республіка Конго у понеділок офіційно оголосили про створення кліматичного партнерства.

Українські Національні Новини

Новини Світу