v-oon-sturbovani-katuvannyam-rf-viyskovikh-i-tsivilnikh-v-ukrayini

В ООН "стурбовані" катуванням рф військових і цивільних в Україні

 • 643550 переглядiв

Ці тортури, як стверджується, застосовуються з метою отримання розвідувальних даних або примусу затриманих людей до зізнання в чомусь. А також через колишню приналежність до українських збройних сил чи підтримку ЗСУ.

Цитата

"Передбачувана практика включає в себе ураження електричним струмом, побиття, надягання капюшона, імітацію страти та інші погрози смертю, - заявила експертка ООН.

"Якщо вони (випадки тортур ред.-) будуть доведені, то становитимуть окремі порушення, а також можуть становити систему схвалюваних державою катувань або інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання",- додали в ООН.

Деталі

В ООН заявили, що звинувачення стосуються затримання українських цивільних осіб та військовополонених, які утримуються у вкрай неналежних умовах в установах на тимчасово окупованих територіях України.

У листі, надісланому спільно з іншими незалежними експертами ООН, Едвардс зазначає, що послідовність і методи застосування катувань свідчать про "певний рівень координації, планування та організації, а також про прямий дозвіл, цілеспрямовану політику або офіційну толерантність з боку вищого керівництва".

"Катування є воєнним злочином, а систематична або широкомасштабна практика катувань є злочином проти людяності", - заявив Спеціальний доповідач.

"Виконання наказу вищого керівництва або політичних вказівок не може слугувати виправданням катувань, і будь-яка особа, причетна до них, повинна бути негайно знайдена і притягнута до відповідальності незалежними органами влади", - заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна проти рф: у Міжнародному суді ООН закінчилися усні слухання, рішення очікують до кінця року

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Луганщині залишається 130 людей – ОВА

     • 750421 переглядiв