ukenru
v-oon-nazvali-zrazkovoyu-reaktsiyu-yes-na-napliv-bizhentsiv-z-ukrayini-pislya-24-lyutogo

В ООН назвали "зразковою" реакцію ЄС на наплив біженців з України після 24 лютого

 • 113349 переглядiв

КИЇВ. 19 серпня. УНН. Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді назвав реакцію Європейського Союзу на наплив біженців з України "зразковою". Він зазначив, що майже 4 мільйони українців, переважно жінки та діти, зареєструвалися у системі тимчасового захисту ЄС з початку війни близько шести місяців тому, пише УНН з посиланням на Associated Press.

Деталі

Гранді відзначив, що країнам Європи вдалося прийняти мільйон українців, які втекли від російського вторгнення. Він додав, приклад ЄС показує, що можна розмістити велику кількість осіб, які шукають притулку, і цей підхід слід застосовувати для прийому тих, хто тікає з інших країн.

Те, як європейські країни швидко прийняли українських біженців різко контрастує із зусиллями ЄС протягом останніх років, спрямованими на те, щоб не дати мігрантам з Африки та Близького Сходу дістатися до берегів Європи.

Деякі європейські лідери намагалися провести різницю між тяготами, з якими зіткнулися українці, та лихами інших біженців. Гранді оцінив такі заяви як "расистські".

Цитата

"Якщо це можливо для такої великої кількості людей, і оскільки це виявилося настільки ефективним, чому б не використати деякі з цих підходів також для інших людей, які збираються постукати в двері Європи?" - зазначив він в інтерв'ю AP.

Нагадаємо

У 2021 році українці отримали найбільше посвідок на проживання у ЄС – близько 30% від загальної кількості виданих.

Українські Національні Новини

Суспільство