v-irani-stavsia-podviinyi-vybukh-zahynulo-ponad-70-liudei

В Ірані стався подвійний вибух: загинуло понад 70 людей

 • 27559 переглядiв

Щонайменше 73 людини загинули та 170 отримали поранення, в середу, на поминальній службі біля могили іранського генерала Касема Сулеймані, у Кермані, на південному сході Ірану. Про це повідомляє УНН, із посиланням на Nournews і Tasnim.

Деталі

Згідно з інформацією іранських ЗМІ, перший вибух стався близько 15 годин дня, за місцевим часом, коли люди були скупчені на дорозі, що веде до кладовища, де знаходиться могила генерала Сулеймані. Другий вибух стався через 13 хвилин.

Напівофіційне агентство новин Nournews інформує, що по дорозі, яка веде до кладовища, вибухнули кілька газових балонів.

Державне телебачення повідомило про "терористичну атаку", цитуючи Рахмана Джалалі, заступника губернатора провінції Керман.

Згідно з першою інформацією, наданою державним телебаченням, "під час цього інциденту", який стався біля мечеті Сахеб аль-Заман, де знаходиться могила Сулеймані, "загинули щонайменше 73 людини". Іранське інформаційне агентство Tasnim повідомляє про щонайменше 170 поранених.

Офіційне інформаційне агентство Ірану підтвердило, що дві "начинені бомбами валізи" були підірвані за допомогою дистанційного керування біля входу на кладовище. Однак місцевий депутат стверджує, що на кладовищі було "чотири" вибухи.

Нагадаємо

Міністр оборони Ірану Мохаммад Реза Гараї Аштиані заявив у середу, що вбивство заступника керівника "Хамас" Салех аль-Арурі, обов'язково матиме наслідки. Він також звинуватив США у зростанні напруженості.

Іранський військовий корабель увійшов у Червоне море, на тлі загроз судноплавству з боку хуситів02.01.24, 19:10

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Ірані стався подвійний вибух: загинуло понад 70 людей

     • 27559 переглядiв

    Помер правнук Івана Франка

     • 26527 переглядiв