v-chornomu-mori-ne-sposterigayetsya-aktivnist-vorozhoyi-taktichnoyi-aviatsiyi-odnak-minna-nebezpeka-zalishayetsya-visokoyu-gumenyuk

В Чорному морі не спостерігається активність ворожої тактичної авіації, однак мінна небезпека залишається високою - Гуменюк

 • 151912 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Останніми днями активність тактичної авіації рф в акваторії Чорного моря припинилась. Втім, мінна небезпека для кораблів залишається високою, заявила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, повідомляє УНН.

Цитата

"Мінна небезпека в Чорному морі залишається на високому рівні, але є світове розуміння того, що ця небезпека може стосуватися не тільки України. …. Загальний терор цивільного судноплавства ворог продовжує», - заявила Гуменюк.

Деталі

За її словами, зараз останніми днями припинилась активність тактичної авіації, коли росіяни скидали керовані авіабомби в напрямку Зміїного, або невідомі вибухові пристрої в напрямку гуманітарного коридору. Після декількох повідомлень про підрив і детонацію мін неподалік цивільних суден, які зазнавали пошкоджень, зараз такі вильоти припинились, зазначила Гуменюк.

«Ми не спостерігаємо активності тактичної авіації в акваторії чорного моря, тої що була. Але наслідки ще будуть нагадувати про себе довго», - зауважила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З портів України тимчасовим коридором вже вийшли 32 судна - Bloomberg

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    росія вивела в Чорне море ракетоносій з чотирма "Калібрами"

     • 156408 переглядiв