v-antarktytsi-rozpochalos-velyke-povernennia-pinhviniv-na-stantsiiu-vernadskyi-foto

В Антарктиці розпочалось велике повернення пінгвінів на станцію "Вернадський": фото

 • 9030 переглядiв

В Антарктиці почалося велике повернення пінгвінів на острів Галіндез, де розташована українська станція "Академік Вернадський". Пінгвіни повертаються сюди напередодні сезону гніздування. Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр у Facebook, передає УНН

В Антарктиці набирає обертів весна і навколо острова Галіндез, де розташована українська станція "Академік Вернадський", скресає морська крига. Тож тисячі субантарктичних пінгвінів повертаються сюди, щоб зайняти найкращі місця для гніздування

- йдеться у повідомленні. 

Як повідомляється, наприкінці минулого тижня біолог 29-ї УАЕ Світозар Давиденко нарахував на острові понад 3,5 тис. цих птахів. І вони продовжують прибувати.

"Деякі скелі, що гарно підходять для побудови гнізд, вже визирають з-під снігу, тому пінгвіни активно ділять між собою такі ділянки", – зазначив науковець.

Фото Олександра Мацібури та Анни Соіної

Орієнтовно у кінці жовтня - на початку листопада, залежно від погоди, у пінгвінів починається період гніздування. Вони будують гнізда з камінців, надаючи перевагу підвищеним ділянкам.

Як зазначається, торік кількість пінгвінів на острові була рекордною – 7 тисяч.

Полярники показали відео тюленятко, яке цьогоріч першим народилося біля "Вернадського" 23.09.24, 05:56

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Кіпер оголосив про закриття купального сезону на Одещині

     • 8374 переглядiв