uyefa-zatverdiv-noviy-format-klubnikh-turniriv

УЄФА затвердив новий формат клубних турнірів

 • 15733 переглядiв

КИЇВ. 19 квітня. УНН. Виконавчий комітет УЄФА затвердив новий формат клубних турнірів з сезону 2024/25, вирішивши реформувати Лігу чемпіонів, Лігу Європи та Лігу конференцій УЄФА, передає УНН з посиланням на сайт Асоціацій.

Деталі

Кількість учасників Ліги чемпіонів УЄФА збільшиться з 32 до 36. Головні зміни торкнуться звичного групового етапу. Замість нього всі учасники гратимуть в єдиній лізі. Якщо раніше кожен клуб проводив шість матчів проти трьох команд (вдома і на виїзді), то тепер кожен зіграє на загальному етапі мінімум десять матчів проти десяти суперників (п'ять вдома, п'ять в гостях).
Вісім найкращих команд загального етапу безпосередньо вийдуть в 1/8 фіналу. Ті, хто займе місця з 9-го по 24-е, проведуть спарені стикові матчі за право приєднатися в 1/8 фіналу до восьми найсильнішим.

Подібним чином також зміниться формат Ліги Європи УЄФА (8 матчів на загальному етапі) і Ліги конференцій УЄФА (6 матчів на загальному етапі). За підсумками подальших дискусій і домовленостей, кількість учасників загальних етапу двох цих турнірів також може збільшитися до 36.

Сказано, що Ліга чемпіонів залишиться відкритою. Команди, як і раніше будуть потрапляти в неї в залежності від виступів у внутрішніх змаганнях.

Примітно, що рішення прийнято після масштабних консультацій з членами європейської футбольної родини. Минулої п'ятниці його одноголосно підтримали рада Асоціації європейських клубів (АЕК) і Комітет УЄФА з клубних змагань, в який входять представники клубів.

Цитата

Зміни покликані забезпечити сприятливе майбутнє європейського футболу на всіх рівнях і задовольнити інтереси всіх сторін.

"Цей новий формат також підтримує статус і майбутнє національних турнірів по всій Європі. Він зберігає принцип, згідно з яким вихід в європейські турніри залежить від результатів на внутрішній арені. Також він підтверджує принципи солідарності на всіх рівнях гри і відкритості змагань. Удосконалений формат, як і раніше робить реальною мрію кожного європейського клубу потрапити в Лігу чемпіонів УЄФА завдяки футбольним результатами. Він забезпечує життєздатність, процвітання і зростання в довгостроковій перспективі для всіх членів європейської футбольної сім'ї, а не тільки для малого самопроголошеного картелю", - сказав президент УЄФА Александер Чеферін.

Що передувало цьому

УЄФА пообіцяв заборонити виступи для гравців новоствореної Суперліги на чемпіонатах світу та Європи.

Українські Національні Новини

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    УЄФА затвердив новий формат клубних турнірів

     • 15733 переглядiв

    ООС: бойовики тричі обстріляли українські позиції

     • 12112 переглядiв