ukenru
uryad-spryamuvav-ponad-34-5-mln-grn-na-kompensatsiyu-gromadam-komunalnikh-vitrat-za-rozmischennya-vpo

Уряд спрямував понад 34,5 млн грн на компенсацію громадам комунальних витрат за розміщення ВПО

 • 254660 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Кабінет міністрів України спрямував понад 34,5 млн грн на компенсацію громадам комунальних витрат за безкоштовне розміщення внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє Урядовий портал, передає УНН.

Цитата

«З резервного фонду Держбюджету спрямовано понад 34,1 млн на відшкодування комунальних витрат за липень громадам, які безкоштовно прихистили внутрішніх переселенців у комунальних та державних закладах, а також приватних закладах освіти. Відповідне розпорядження Уряд схвалив на засіданні 4 листопада», - йдеться в повідомленні.

В.о. міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський зазначив, що від самого початку збройної агресії рф українські громади не залишаються байдужими безкоштовно надають прихисток вимушеним переселенцям у своїх комунальних закладах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні загальна кількість ВПО складає 4,8 млн

«Зокрема, у липні було залучено близько 6,2 тисячі закладів комунальної та державної форм власності та надано прихисток понад 97,6 тисячі громадянам. Загалом, за вісім місяців війни, у громадах по всій Україні було розміщено близько 1,6 млн вимушених переселенців», — сказав Лозинський.

Повідомляється, що від початку війни, громадами було організовано у будівлях державної, комунальної та приватної власності понад 163 тисячі місць для проживання ВПО.

Проект розпорядження розроблений на основі узагальненої Мінрегіоном інформації, отриманої від обласних військових адміністрацій та профільних міністерств. Компенсація спрямовується на покриття витрат за воду, світло, газ, вивезення сміття, а також купівлю дров, пелет і вугілля.

Доповнення

АРМА почало шукати управителів для арештованих санаторіїв, готелів та баз відпочинку, які будуть використовуватися для забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та реабілітації військовослужбовців.

Українські Національні Новини

Економіка