ukrenerho-poperedylo-pro-defitsyt-elektroenerhii-na-rivni-5percent-na-tli-pokholodannia-zaklykaie-ekonomyty

Укренерго попередило про дефіцит електроенергії на рівні 5% на тлі похолодання: закликає економити

 • 51502 переглядiв

Через різке похолодання в Україні спостерігається різке зростання споживання електроенергії, що призвело до 5% дефіциту в енергосистемі. Укренерго закликає населення ощадливо використовувати електроенергію в цих умовах.

Споживання електроенергії в Україні зростає через похолодання. В Укренерго попередили про дефіцит в енергосистемі на рівні близько 5% протягом дня і закликали споживати електроенергію ощадливо, передає УНН.

Деталі

Як зазначається, учора, 16 січня, добовий максимум споживання був зафіксований близько 10:00. Він був на 0,9% нижче за добовий максимум 15 січня.

"Сьогодні на 9:10 споживання на 4% перевищує відповідний показник вівторка 16 січня. Причина – відчутне похолодання, від -3 °C 16 січня до -7 °C сьогодні, 17 січня. Диспетчерський центр "Укренерго" попереджає про наявність протягом дня, з 8:00 до 20:00, дефіциту в енергосистемі близько 5%", - повідомили в Укренерго.

Виникнення дефіциту електроенергії в енергосистемі, як вказано, означає, що коли через похолодання споживання електроенергії стрімко зростає, електростанціям важко так само швидко збільшити її виробництво.

"Будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо!" - закликали в компанії.

Як повідомляється, "наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання споживачів". Але ресурси електростанцій обмежені.

За даними Укренерго, на ранок через негоду залишаються знеструмленими більше доби 10 населених пунктів в Кіровоградській області. Через технічні порушення є знеструмлені споживачі в Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Сумській області. Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 380 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Кіровоградській, Харківській областях. 

Yasno: понад 70 тисяч споживачів системно не платять за електроенергію11.01.24, 21:32

Юлія Шрамко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі