ukenru
ukrayinskim-turistam-ne-dovedetsya-vidbuvati-karantin-v-irlandiyi

Українським туристам не доведеться відбувати карантин в Ірландії

 • 15882 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Ірландія вилучила 12 держав зі списку країн, де прибуття підлягає обов'язковому карантину в готелях, але зберегла заходи для трьох інших країн-членів Європейського Союзу. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Ірландія має одні з найжорсткіших обмежень на виїзд в Європі і є єдиною з 27 країн ЄС, яка змушує прибулих з певних країн платити майже 2000 євро за карантин до 14 днів у захищеному готелі.

Європейська комісія минулого місяця закликала Дублін застосовувати менш обмежувальні заходи та шукала роз'яснень, чому деякі країни-члени підпадають під дію цих правил, а інші - ні. У списку залишаються Бельгія, Франція та Люксембург.

Прибулим з Італї, Австрії, Вірменії, Аруби, Боснії та Герцеговини, Кюрасао, Йорданії, Косово, Лівану, Північної Македонії та України також більше не доведеться відбувати карантин в готелі.

Ірландський уряд заявив, що сподівається пом'якшити обмеження, як тільки ЄС випустить цифрові медичні талони, які дозволять вакцинованим громадянам подорожувати.

Нагадаємо

Ірландія у травні зніме частину обмежень в рамках національного плану виходу з карантину. Загалом в країні зафіксували 252,303 випадків коронавірусу, 4,919 осіб померли.

Єврокомісія (ЄК) представила проект цифрового зеленого ваучера від коронавірусу, який повинен бути впроваджений до середини червня.

Українські Національні Новини

Новини Світу