ukenru
ukrayini-nadiyshli-2-7-mlrd-dolariv-vid-mvf-nbu

Україні надійшли 2,7 млрд доларів від МВФ - НБУ

 • 21326 переглядiв

КИЇВ. 23 серпня. УНН. Україна в межах нового розподілу Міжнародним валютним фондам спеціальних прав запозичення отримала 1,9 млрд СПЗ. Про це заявила перша заступниця голови Національного банку України Катерина Рожкова на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата

“Сьогодні 1,9 млрд СПЗ надійшли на рахунок України в МВФ! Це кошти, нової емісії, які Рада Директорів МВФ розподілила між країнами, пропорційно їхньому капіталу в МВФ”, — написала Рожкова.

Вона також уточнила, що 1,9 млрд СПЗ це близько 2,7 млрд доларів.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) починає розподіл між країнами спеціальних прав запозичення (СПЗ) у 650 млрд дол., у межах якого Україна отримує 2,7 млрд в доларовому еквіваленті.

СПЗ розподіляються між країнами пропорційно до їхніх квот у МВФ. Так, Україні виділено 2,7 млрд доларів з цього безпрецедентного пакету - отримати їх країна має вже до кінця літа. 23 серпня нові СПЗ мають перевести країнам-членам МВФ.

Повідомлялося, що транш повертати не потрібно, адже це спільне рішення для боротьби з наслідками пандемії у всьому світі.

Українські Національні Новини

Економіка