ukrayinets-z-krimu-brav-uchast-u-vtorgnenni-rf-yomu-zagrozhuye-15-rokiv-za-derzhzradu

Українець з Криму брав участь у вторгненні рф. Йому загрожує 15 років за держзраду

 • 449750 переглядiв

Деталі

Як повідомляється, нині 24-річний громадянин України і житель Криму, у 2021 році вступив до лав російської армії, уклавши контракт.

"Уже після повномасштабного вторгнення посії на територію України, будучи у складі російських збройних сил, військовослужбовець брав активну участь у бойових діях проти Сил оборони України. Зокрема, виконував «завдання» ворога на території Херсонської та Миколаївської областей. Таким чином, його дії нанесли шкоду суверенітету, територіальній цілісності та обороноздатності України", - вказали у прокуратурі.

Пізніше йогок взяли в полон українські військові.

Чоловіку висунули підозру у вчиненні державної зради, передбаченої статтею 111 Кримінального кодексу України. За це злочин йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Наразі він перебуває під вартою.

Нагадаємо

Раніше повідомлялося, що чотирьом колишнім посадовцям Внутрішніх військ України, які після окупації Криму перейшли на бік російських загарбників, повідомили про підозру. Наразі зрадники допомагають російським військам придушувати рух опору на півострові та в Херсонській і Запорізькій областях. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині дворічний хлопчик випав з вікна будинку

     • 786973 переглядiв

    Кулеба у Франції розповів історію звільнення Роботиного

     • 714251 переглядiв