ukenru
ukrayina-ta-litva-pidpisali-deklaratsiyu-pro-spivpratsyu-u-sferi-kiberbezpeki

Україна та Литва підписали Декларацію про співпрацю у сфері кібербезпеки

 • 10448 переглядiв

КИЇВ. 27 листопада. УНН. У середу, 27 листопада, в рамках візиту української делегації на чолі з Президентом України до Литовської Республіки, відбулася зустріч оборонних відомств України та Литви. За результатами зустрічі урядовці підписали спільну декларацію, передає УНН з посиланням на повідомлення пресслужби Міноборони України.

"За результатами зустрічі Міністр оборони України Андрій Загороднюк та міністр охорони краю Литовської Республіки Раймундас Каробліс підписали Декларацію про наміри співробітництва у сфері кібернетичної безпеки між оборонними відомствами двох країн", - повідомили у відомстві.

Повідомляється, що документ передбачає низку заходів, спрямованих на розвиток співпраці у зазначеній сфері для забезпечення відповідного реагування у разі виникнення масштабних національних або міжнародних кіберінцидентів.

Сторони також висловили намір створити спільні пункти єдиного контакту для обміну інформацією про кібернетичні загрози та напади, а також розробити план спільних навчань.

Як писали раніше в УНН, президент Литовської Республіки Гітанас Науседа та Президент України Володимир Зеленський під час візиту останнього до Вільнюса підписали низку двосторонніх документів

Українські Національні Новини

Політика