ukenru
ukrayina-ta-gruziya-pidpisali-programu-spivrobitnitstva-mizh-ministerstvami-oboroni

Україна та Грузія підписали програму співробітництва між міністерствами оборони

 • 11263 переглядiв

КИЇВ. 20 серпня. УНН. У середу, 19 серпня, розпочався офіційний візит делегації міністерства оборони України до Грузії. В рамках візиту відбулася двостороння зустріч Міністра оборони України Андрія Тарана з Міністром оборони Грузії Іраклі Гарібашвілі. Після переговорів сторони підписали Програму співробітництва між міністерствами оборони двох країн, передає УНН з посиланням на пресслужбу МОУ.

Так, під час заходу глави оборонних відомств обговорили безпекову ситуацію в Україні, Грузії та в Азово-Чорноморському регіоні, заходи з протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції у Збройних силах України та Силах оборони Грузії, розвиток співробітництва у форматі НАТО-Грузія-Україна.

Окрему увагу міністри приділили стану та перспективам імплементації завдань оборонної реформи. Українська делегація ознайомилася з планами розвитку та розбудови Сил оборони Грузії та поділилася власним досвідом проведення трансформації Збройних сил України в умовах протидії російській агресії.

Також сторони обговорили пріоритети двостороннього оборонного співробітництва за напрямками стратегічних комунікацій, кіберзахисту, військово-технічної сфери, спільної участі у військових навчаннях та впровадженню стандартів НАТО в діяльність збройних сил.

"За результатами спільної роботи сторони узгодили та підписали Програму співробітництва між міністерствами оборони України та Грузії", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, в ході візиту українська делегація поклала вінок до меморіалу Героїв, які загинули за єдність Грузії та відвідала лінію окупації в Цхінвальському регіоні.

Як повідомляв УНН, раніше цього тижня Таран провів зустріч з державним секретарем з питань оборони Великої Британії Беном Воллесом.

Українські Національні Новини

Політика