ukenru
ukrayina-shukaye-shlyakhi-schob-evakuyuvati-lyudey-z-livoberezhzhya-khersonschini-golova-mvs

Україна шукає шляхи, щоб евакуювати людей з лівобережжя Херсонщини - голова МВС

 • 285943 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Україна шукає шляхи для того, щоб евакуювати наших громадян з лівого берега Херсонської області. Про це міністр внутрішніх справ заявив у Херсоні, де працює штаб із ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС, пише УНН.

Цитата

"Ми зараз вирішуємо можливі шляхи для того, щоб евакуювати наших громадян, які знаходяться на лівому березі Дніпра, які були кинуті росіянами напризволяще", - сказав міністр.

Деталі

Клименко відвідав пункти на Херсонщині, до яких човнами і всюдиходами доправляють жителів затоплених домівок. За його словами, евакуацію намагаються провести максимально швидко. Втім на заваді стає сильна течія. І обстріли російськими військовими. Як зазначив міністр, рятувальники і поліцейські евакуюють не лише людей, а й хатніх тварин, яких вдається врятувати. Після цього потерпілих доправляють до пунктів надання допомоги.

«Штаб буде працювати цілодобово – скільки буде необхідно. Разом із тим ми працюємо над задачами, які стоятимуть перед нами коли вода піде. Роботи дуже багато. В першу чергу це буде стосуватися екологічного забруднення. 150 т мастила витекло із машинного залу під час підриву ГЕС» – додав Ігор Клименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог не організовує евакуацію мирного населення - мер Нової Каховки про ситуацію в місті

Доповнення

6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС на Херсонщині. Каховська ГЕС через підрив повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Є додаткова загроза для Запорізької АЕС, але ситуація контрольована, вказали в Енергоатомі.

Відкрито кримінальне провадження про екоцид.

Є загроза затоплення до 80 населених пунктів. У критичній зоні опинилися близько 16 тисяч людей.

За прогнозами, озвученими Херсонською ОВА, рівень води збільшиться ще приблизно на метр за наступні 20 годин.

Українські Національні Новини

Суспільство