ukrayina-provela-pershu-dvostoronnyu-zustrich-z-parlamentaryami-braziliyi

Україна провела першу двосторонню зустріч з парламентарями Бразилії

 • 172328 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. На теренах 147-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу (МПС), українська делегація зустрілася з парламентською делегацією Бразилії. Про це повідомляє портал Верховної Ради, передає УНН.

Деталі

Українська делегація провела першу двосторонню зустріч із парламентською делегацією Бразилії. Подія відбулась на теренах 147-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу у столиці Анголи — Луанді.

Міжнародна асамблея розпочала свою роботу 23 жовтня, захід за участю української делегації буде продовжуватись до 27 жовтня.

Цитата

«Позиція Бразилії поступово змінюється в правильному напрямку. В Генеральній Асамблеї ООН Бразилія підтримує резолюції на захист територіальної цілісності і суверенітету України. На мою думку, Бразилія може стати постійним членом Ради Безпеки ООН, але за умови активної протидії агресії і підтримки жертви агресії», — заявив член української парламентської делегації Олександр Мережко.

Зазначимо, що на думку посла України у Бразилії Андрія Мельника, яку він висловив у вересні цього року, саме Бразилія могла б відігравати в Латинській Америці одну з провідних ролей у мирному врегулюванні між Україною і росією. В інтерв’ю DW Мельник також закликав Бразилію постачати оборонну зброю Україні.

Що відбувається далі в Анголі

Делегація Верховної Ради України продовжує участь у засіданні 147-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу. Згідно з програмою візиту передбачено ряд двосторонніх зустрічей делегації Парламенту України з посадовцями Республіки Ангола, а також — участь делегації у заходах МПС, двосторонні зустрічі з представниками парламентів світу.Також українські парламентські делегати проведуть захід у межах МПС «Життя без кордонів: Вшанування пам’яті дітей, втрачених на війні» та виставку «Війна очима дітей».

ЧИТАЙТЕ ДАЛІ: Україна готує гуманітарні вантажі до країн Африки

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Банди вбили 13 поліцейських у Мексиці

     • 162652 переглядiв

    У Севастополі вибухи, губернатор пише про атаку диверсантів

     • 1183337 переглядiв

    КОРД знищив розрахунок ворожого БПЛА в окупованих Олешках

     • 329135 переглядiв