ukrayina-pidsilyuye-pilnist-na-tli-aktivnoyi-fazi-navchan-u-bilorusi-nayev

Україна підсилює пильність на тлі активної фази навчань у білорусі - Наєв

 • 203670 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. На території білорусі тривають військові навчання, активна фаза яких припадає на 22 та 26 вересня. Тому Україна підсилює пильність та готує сили до адекватного реагування. Про це повідомив у четвер командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, передає УНН.

Цитата

"На території республіки білорусь тривають військові навчання, активна фаза яких припадає на 22 та 26 вересня. Відповідно будуть залучені п'ять полігонів, авіація та загальновійськові підрозділи. Це, звісно, не створює військової загрози, але є певна небезпека. Тож ми, своєю чергою, підсилюємо пильність та готуємо наші сили до адекватного реагування. Це звичайна військова практика. Ми керуємо тими силами, які є у складі стабілізаційних угруповань", - написав Наєв у Telegram.

Він зазначив, що "у випадку зростання загрози Генеральним штабом Збройних сил України будуть передані додаткові сили".

"Це проста військова арифметика - наших сил має бути достатньо для того, щоб нівелювати військову загрозу", - повідомив Наєв.

Доповнення

19 вересня речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Північного напрямку Юрій Повх повідомляв, що російські війська в білорусі не створюють ударні угруповання, однак вони продовжують зберігати свою військову присутність, зокрема, у вигляді військових об'єктів і контингенту, який їх обслуговує.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Через атаку рф затримуються поїзди з Києва: що відомо

     • 143944 переглядiв

    Генштаб: кількість знищених окупантів перевищила 274 тисячі

     • 171513 переглядiв

    Окупанти атакували Нікопольщину: є руйнування та поранені

     • 127742 переглядiв