ukraina-ta-slovachchyna-zibralysia-na-mizhuriadovi-konsultatsii-shmyhal-nazvav-temy-obhovorennia-i-anonsuvav-pidpysannia-dvostoronnikh-dokumentiv

Україна та Словаччина зібралися на міжурядові консультації: Шмигаль назвав теми обговорення і анонсував підписання двосторонніх документів

 • 12583 переглядiв

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про зустріч з прем'єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо, з урядом якого сьогодні проводять другі міжурядові консультації, обговорюватимуться інфраструктурні проєкти, енергетична безпека, підтримка мирного плану та членства України в ЄС, пише УНН.

Деталі

"Проведемо сьогодні другі міжурядові консультації з урядом Словаччини та Прем'єр-міністром Робертом Фіцо. Зосередимося на обговоренні дорожньої карти - плану спільних заходів, який підписали під час нашого першого засідання. Це, зокрема, співпраця в інфраструктурних проєктах, економіці та енергетичній безпеці. Значна частина імпорту електроенергії до України йде зі Словаччини, яка ніколи не відмовляла в допомозі", - написав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

"Плануємо порушити питання посилення підтримки мирного плану Президента України Володимира Зеленського, підтримки членства України в ЄС, а також розмінування українських територій, гуманітарну підтримку та відновлення України. Продовжуємо тісно співпрацювати у сфері оборонних закупівель. Очікуємо на підписання двосторонніх документів між Україною та Словаччиною як продовження нашої політики "нового прагматизму"", - вказав Шмигаль.

Шмигаль та прем'єр Словаччини Фіцо зустрілися на Закарпатті07.10.24, 11:11

Популярні

Новини по темі

Над Україною збили два "Кинджали" та 32 ударні дрони

 • 11646 переглядiв

Апарат ВР обмежить використання Telegram - нардеп

 • 12079 переглядiв

Шмигаль та прем'єр Словаччини Фіцо зустрілися на Закарпатті

 • 12444 переглядiв