ukraina-ta-estoniia-nevdovzi-pidpyshut-dvostoronniu-bezpekovu-uhodu

Україна та Естонія невдовзі підпишуть двосторонню безпекову угоду

 • 19429 переглядiв

Естонія підпише двосторонню угоду про безпеку з Україною і щорічно виділятиме 0,25% свого ВВП, що становить 120 мільйонів євро, на військову підтримку, щоб допомогти Україні в боротьбі з росією.

Естонія підпише двосторонню безпекову угоду із Україною та щорічно виділятиме 0,25%свого ВВП на військову підтримку Києва. Про це повідомив глава МЗС Естонії Марґус Цахкни під час спільної пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, передає УНН.

Естонія вирішила укласти двосторонню ( безпекову - ред.) угоду з Україною, яка невдовзі буде офіційно підписана

- каже Цахкни. 

За його словами, окрім питань співпраці, підзвітності та відповідальності, 0,25% ВВП Естонії буде щорічно виділятися на військову підтримку.

"Йдеться про 120 млн євро - це буде допомога для того, щоб витиснути росію звідси. Ми вважаємо, що це дуже промовистий показник, що Естонія хоче допомогти нести Україні цей тягар" - додав глава МЗС Естонії.

Нагадаємо

Раніше Україна підписала документи з Норвегією,  Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією, Бельгією, Португалією, Швецією та Ісландією.

Естонія дозволила використовувати заморожені активи рф на користь України: президент підписав закон 30.05.24, 13:40

Популярні

Новини по темі

Армія рф вдарила по Херсонщині, постраждала 44-річна жінка

 • 18920 переглядiв

В МОН розповіли, коли відновлять ЗНО

 • 15732 переглядiв

Ситника звільнили з посади заступника голови НАЗК - нардеп

 • 24500 переглядiв