ukraina-povernula-tila-77-polehlykh-ukrainskykh-zakhysnykiv

Україна повернула тіла 77 полеглих українських захисників

 • 23341 переглядiв

Україна повернула тіла 77 загиблих українських захисників, повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, пише УНН.

Деталі

"Відбувся черговий репатріаційний захід, за результатами реалізації якого в Україну повернуто загиблих військовослужбовців: на підконтрольну уряду України територію сьогодні повернуто тіла (останки) 77 оборонців України", - ідеться у повідомленні.

Як повідомляється, робота з підготовки до репатріаційного заходу велася тривалий час. Полеглих оборонців України було повернуто завдяки взаємодії співробітників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими у взаємодії з Об’єднаним центром при СБУ, МВС України (Секретаріат Уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин), ЗС України (ЦУ ЦВС), ГУ ДСНС України у Сумській області, ДПС України, іншими представництвами структур сектору безпеки та оборони України. Окрему вдячність за сприяння у штабі висловили Міжнародному Комітету Червоного Хреста.

"ЗС України забезпечать перевезення репатрійованих тіл та останків до визначених державних спеціалізованих установ для передачі представникам правоохоронних органів та судово-медичним експертам для встановлення осіб загиблих", - сказано у повідомленні.

Мав бути одним із найбільших за час війни: Юсов про зірваний обмін полоненими 24 січня26.01.24, 12:33

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Україна повернула тіла 77 полеглих українських захисників

     • 23341 переглядiв

    ООН попередила про уповільнення надання допомоги Україні

     • 22954 переглядiв