ukraina-maie-pravo-na-samozakhyst-yake-vkliuchaie-znyshchennia-viiskovykh-tsilei-u-rf-stoltenberh

Україна має право на самозахист, яке включає знищення військових цілей у рф - Столтенберг

 • 28996 переглядiв

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна має право на самооборону, включаючи право знищувати законні військові об'єкти на російській території, оскільки Росія є агресором і окупувала частину України.

Україна має право на самозахист. Це право включає право знищувати легітимні військові цілі на території росії. Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Маємо не забувати, що ця війна розв’язна росією, як агресором. росія окупувала частину України. Україна має право на самозахист. Це право на самозахист включає право знищувати легітимні військові цілі на території агресора – росії. Ми надали 99% військової допомоги Україні, хоча накладені певні обмеження на використання цього озброєння. Проте ці обмеження ми послабимо, оскільки рф розпочала новий наступ на півночі біля Харкова

 - розповів Столтенберг.

Він зазначив, що окупанти атакують з російської території.

Україна має право знищувати ракетні установки, з яких обстрілюють Харків. Отже, обмеження поступово скасовуються й це допоможе українцям захищатися

- заявив Столтенберг.

Доповнення

У Білому домі прояснили позицію щодо дозволу Україні завдавати ударів американською зброєю по цілях на території росії, та не виключили, що цей дозвіл може бути розширений.

Популярні

Новини по темі

Світло буде: завтра графіки відключень не прогнозуються

 • 17774 переглядiв

Саміт миру: хто із лідерів вже прибув

 • 25119 переглядiв

На Саміті миру є російські журналісти -  ЗМІ

 • 32211 переглядiв