ukraina-hotuietsia-do-vprovadzhennia-shtuchnoho-intelektu-v-robotu-derzhavy-mintsyfry

Україна готується до впровадження штучного інтелекту в роботу держави - Мінцифри

 • 13061 переглядiв

Міністерство цифрової трансформації планує напрацювати впровадження штучного інтелекту в роботу держави, який стане фундаментальним для кожної галузі. Штучний інтелект і автоматизація зараз пріоритетний напрямок для міністерства. Про це повідомив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на форумі з інновацій "Диригенти змін", передає кореспондент УНН.

Деталі

В кожному напрямку є свій проєкт, який потрібно продовжити формувати, а окремий напрямок, який узагалі зараз стане фундаментальним, наскрізним для кожної галузі, про який ми опікуємось, де формуємо політику, це буде, звісно, штучний інтелект. Я вважаю, що ми повинні не те, що пропустити цей тренд у світі, а стати центром. Я думаю, що це те місце, де ми зможемо обігнати інші цифрові уряди. Ми зі 102 місця у світі на 5 місце за п'ять років піднялися. Але нам потрібно на перше місце, якраз штучний інтелект і автоматизація - той напрям, який зараз для нас пріоритетний

- сказав Федоров.

Він зазначив, що представники міністерства будуть зустрічатися зі всіма провідними ІТ-компаніями України, будуть показувати, що міністерство хоче зробити в цьому напрямку, як залучити компанії.

І я думаю, що на нас чекає революція, яку ми не можемо пропустити, і нам потрібно її очолити у світі

- додав Федоров.

Нагадаємо

Мінцифри планує запустити електронне резидентство за кілька днів. Це дозволить іноземним підприємцям відкривати бізнес онлайн в Україні та сплачувати податки, створюючи нову екосистему для конкуренції на ІТ-арені.

Популярні

27 вересня: Всесвітній день туризму, День чеського пива

 • 72843 переглядiв

У ростовській області рф виникли пожежі

 • 53719 переглядiв

Загарбники обстріляли 14 громад Сумщини: 55 атак, 2 поранених

 • 57596 переглядiв

Катар оголосив про обмін 13 дітей між Україною та рф

 • 100306 переглядiв

Новини по темі