ukenru
u-yes-vidklali-start-peregovoriv-pro-chlenstvo-z-albaniyeyu-i-makedoniyeyu

У ЄС відклали старт переговорів про членство з Албанією і Македонією

 • 9213 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Не дивлячись на заклики Греції, міністри закордонних справ країн ЄС відклали початок переговорів про вступ з Албанією і Македонією до літа 2019 року через спротив Франції, Нідерландів і Данії. Про це повідомляє УНН з посиланням на Ekathimerini.

Франція, нідерланди і Данія заявили, що рівень проведення реформ у країнах недостатній для їх вступу до ЄС та наполягли на більших реформах перш ніж переходити до подальших кроків на шляху до членства.

За даними одного з дипломатів, Нідерланди наполягають, що для початку переговорів про членство в ЄС зміни назви недостатньо, а країни мають відповідати двом базовим критеріям верховенства права та адміністративної спроможності для початку переговорів.

Згідно з висновками Ради ЄС, міністри "погоджуються прокласти шлях до відкриття переговорів про вступ у червні 2019 року".

Як повідомляв УНН, держсекретар США Майкл Помпео обговорив в суботу по телефону зі своїм французьким колегою Жан-Івом Ле Дріаном перспективи приєднання Македонії до НАТО і Євросоюзу.

Українські Національні Новини

Новини Світу