ukenru
u-vooz-zayavili-scho-smertnist-vid-covid-u-sviti-na-pokazala-naynizhchiy-riven-mayzhe-za-rik

У ВООЗ заявили, що смертність від COVID у світі показала найнижчий рівень майже за рік

 • 17730 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я доктор Тедрос Гебрейесус заявив, що на минулому тижні смертність від COVID-19 впала до найнижчого рівня майже за рік, коли загинуло майже 50 тисяч осіб. Про це інформує УНН з посиланням на сайт ВООЗ.

Деталі

Смертність від COVID-вірусу знижується у всіх регіонах, крім Європи, але нерівність щодо вакцинації продовжує переслідувати більшу частину країн, що розвиваються. Тедрос Гебрейесус сказав, що 56 країн ще не досягли мети ВООЗ по вакцинації 10% свого населення від Covid-19 до кінця вересня, додавши, що зареєстровані випадки смерті були найвищими в країнах з найменшим доступом до щеплень від Covid-19.

"Це все ще неприйнятно високий рівень, майже 50 000 смертей на тиждень", - сказав Гебрейесус. - І реальне число, безумовно, вище".

Три країни - Бурунді, Еритрея і Північна Корея - ще не почали поширювати вакцини, зазначив Гебрейесус , вказавши, що більшість з 56 країн з показником вакцинації менше 10% знаходяться в Африці. Згідно зі звітом ВООЗ від 30 вересня, половина з 52 африканських країн, вакцинованих проти Covid-19, повністю імунізували 2% або менше свого населення.

Минулого четверга Гебрейесус заявив, що країни з високим і вище середнього рівнями доходів використали 75% всіх вакцин Covid-19, розроблених під час пандемії, в той час як менш 5% населення Африки було повністю вакциновано. У середу він закликав багаті країни припинити поширення бустерних щеплень від Covid-19, щоб допомогти досягти мети ВООЗ по імунізації 40% кожної країни до кінця року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН планує вакцинувати 40% населення планети до кінця цього року

Українські Національні Новини

Новини Світу