u-volnovaskomu-rayoni-khorosha-tendentsiya-nastupalnikh-diy-zsu-golova-ova

У Волноваському районі хороша тенденція наступальних дій ЗСУ - голова ОВА

 • 840136 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. У Волноваському районі Донецької області наразі тривають активні бойові дії з просуванням Збройних сил України, спостерігається хороша тенденція наступальних дій. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

"У Волноваському районі зараз ідуть активні бойові дії з просуванням наших збройних сил, але про наші успіхи буде вже повідомляти керівництво держави та військове командування... Ситуація є стабільною. Тенденція наступальних дій хороша", - повідомив Кириленко.

Деталі

Голова ОВА повідомив, що ті позиції, які вже зайняті і звільнені українськими бійцями на території Волноваського району – села Благодатне, Сторожеве, Нескучне та Макарівка - є наразі деокупованими. Там триває зачистка від військових рф, що залишилися. 

"Там тривають заходи зачистки від тих, хто лишився від російської федерації, їх останки збройних сил, можна так сказати. Бо деякі з них вирішили переховуватися на території вказаних населених пунктів", - відзначив він.

Кириленко додав, що перед тим, як органи місцевої влади почнуть проводити стабілізаційні заходи, йде зачистка територій, а потім розмінування найбільших прохідних шляхів. Наразі у Волноваському районі відбуваються постійні обстріли, до лінії фронту залишається близько 1,5 тисячі кілометрів, поінформував він.

"Ворог насипає вогнем тому, що лютує, що вибитий зі своїх позицій і відсувається лінія фронту", - резюмував Кириленко.

Крім цього, голова ОВА розповів, що зараз окупанти намагаються вирівняти ситуацію в Бахмуті, яка "розвивається не на їх користь". За його словами, загарбники намагалися зробити і довести до завершення "клещі" довкола міста, але їм це не вдалося.

"Вони у терміновому порядку залучають, йде масова мобілізація на тимчасово окупованих територіях, людей примусово змушують отримувати російське громадянство і так далі. Але наш рух і наші дії є чіткими, виваженими. Ми розуміємо, що ми на своїй землі, і обов'язково її звільнимо", - підкреслив Кириленко.

Нагадаємо

Заступниця голови Міноборони Ганна Маляр 13 червня повідомила, що у Сил оборони за 12 червня є просування на трьох напрямках, місцями на Бердянському напрямку - до кілометра, на трьох напрямках тривають бої.

Генштаб ЗСУ повідомив, що Збройні Сили України та інші складові Сил оборони звільнили 7 населених пунктів.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі